Projecten

Kennis delen is een enorme uitdaging. Door projecten op touw te zetten, in eigen beheer of in samenwerking met partners, komen we telkens een stapje dichter bij onze missie 'It takes a village to raise a child'. 

Onze deelwerking professionalisering in de kinderopvang is momenteel bezig met deze projecten. Klik op de titel voor meer informatie. 

Trofee - pedagogisch documenteren

VCOK begeleidt samen met Artevelde Hogeschool, CEGO en Wilde Zwanen een aantal kinderopvangvoorzieningen bij het duurzaam implementeren van pedagogisch documenteren in hun werking. We doen dat in het kader van Trofee, een ondersteuningsaanbod van VVSG Steunpunt Kinderopvang. 
Wil je hier meer over weten? Bekijk dan dit verhelderend filmpje. 

BOEKSTART VOOR KINDERDAGVERBLIJVEN

In februari 2020 startten Iedereen Leest en VCOK met een piloottraject dat inzette op een kwalitatieve, inspirerende leesomgeving in de kinderopvang en de samenwerking tussen Boekstart-bibliotheken en kinderdagverblijven versterkte. Tijdens dit traject ondersteunden we bibliotheken en kinderdagverblijven om hun leesomgeving vorm te geven. In 2022 zetten we dit project verder. In deze video getuigen enkele bibliotheken en kinderdagverblijven over het traject.

√ Switching talent 

 

Onze deelwerking sociaal-cultureel volwassenenwerk werkt in beleidsperiode 2021-2025 aan deze projecten. Klik op de titel voor meer informatie. 

Ouders als onderzoekers    

RATATOUILLE

 cultuurparticipatie van gezinnen met heel jonge kinderen

 ouderschap in detentie

 het lokale netwerk van gezinnen vergroten

Zoek je een project uit het verleden? Kijk dan bij onze eerdere projecten