Verhalen vind je in elke cultuur en in elke tijd terug. Samen luisteren naar verhalen, vertellen en fantaseren verbindt mensen met elkaar.
‘Vers verzonnen verhaal’ vertrekt vanuit het idee dat iedereen talenten heeft die we op een gemoedelijke manier kunnen samenbrengen om zo tot nieuwe creaties komen. Dit co-creatief project brengt families met een diverse achtergrond samen en laat hen de kracht van verhalen in woord en beeld ontdekken.
‘Vers verzonnen verhaal’ nodigt (groot)ouders en kinderen uit om samen een creatief proces aan te gaan waarbij we steeds voortwerken op elkaars ideeën. We verzinnen, luisteren, tekenen, vertellen ….

Het project benadert diversiteit op een positieve manier wat ervoor zorgt dat (groot)ouders en kinderen diverse aspecten van hun identiteit, (groot)ouder zijn, kindertijd, leefwereld, moedertaal … erkend en gewaardeerd weten. Dit zorgt voor verbinding binnen een gezin en tussen de deelnemende gezinnen onderling.

Stap 1: Verzinnen en/of schrijven
Stap 2: Tekenen en collage
Stap 3: Vertellen

Begeleiding
Veerle Derave, educatief medewerker bij VCOK en tegelijkertijd schrijfster, illustratrice en verteller, begeleidt de workshop. Ze leert de gezinnen ondertussen enkele kneepjes van het vak waarmee ze thuis nog verder aan de slag kunnen gaan.

Praktisch: 
- Gericht op (groot-)ouders met 1 of meerdere kinderen tussen 6 en 12 jaar. 
- Minimum 6 en maximum 15 deelnemers workshop.

- Elke workshop duurt 2,5 à 3 uur (halve dag). 
Aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in om deze aan te vragen.

Naam:
Voornaam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Organisatie:
Locatie:
Doelpubliek:
Voorstel datum:
Toelichting: