Salongesprek 'Meertaligheid in ECEC

Van 8 tot 12 juli ‘24 ontvangen VBJK en VCOK 8 kinderbegeleidsters en kleuterleerkrachten uit het Italiaanse Commune di Ravenna voor een trainingsweek over meertaligheid in de vroege kinderjaren (0-6, met een focus op 0-3).
De week wordt afgesloten met een salongesprek waarbij we dieper ingaan op specifieke uitdagingen én mogelijkheden in contexten gekenmerkt door een focus op eentaligheid.

We nodigen jou graag uit om deel te nemen aan dit salongesprek!
Tijdens dit salongesprek zullen onze Italiaanse bezoekers eerst een korte samenvatting geven over hun ervaringen van de week en wat zij meenemen naar hun eigen werkcontext. Ze leggen enkele vragen op tafel waarover ze verder willen reflecteren. Een panel van experten uit Vlaanderen zal vanuit verschillende invalshoeken aansluiten bij het gesprek en mee op zoek gaan naar mogelijke pistes en alternatieve benaderingen.

Alle presentaties en discussies zullen doorgaan in het Engels.
Wil je graag mee in discussie gaan over dit thema, inspiratie opdoen over meertaligheid in de vroege kinderjaren en zin krijgen om acties op te zetten en praktijken te innoveren? Dan ben je van harte welkom! 

Dag en uur


Inschrijven

Begeleider

Lisandre Bergeron-Morin

Plaats

VCOK
Raas Van Gaverestraat 67a, 9000 Gent

Bijdrage

Gratis

Code

S1207

In samenwerking met

VBJK