Het krachtige kind – inspiratie Loris Malaguzzi (0-3 jaar)

Deze vorming richt zich op kinderbegeleiders die willen kennismaken met het inspirerende pedagogische gedachtegoed van Loris Malaguzzi. Ontdek dit gedachtegoed op een interactieve manier, ondersteund door boeiende oefeningen en inspirerend beeldmateriaal.
Tijdens deze vorming krijg je inzicht in hoe kinderopvanginitiatieven in Noord-Italië, met name in Reggio Emilia, en hier bij ons, deze visie in de praktijk toepassen. Centraal staat het krachtige kindbeeld. Je verkent de praktische implicaties van deze visie in de organisatie van spel, activiteiten, maaltijden, slaaptijden, dagelijkse interacties, en nog veel meer.
Daarnaast maak je kort kennis met belangrijke pedagogische principes, zoals de '100 talen van kinderen' en de 'drie pedagogen', waarbij speciale nadruk wordt gelegd op de rol van ruimte en materiaal als pedagogische instrumenten.
De vorming biedt ook een beknopte introductie tot het concept van pedagogisch documenteren aan de hand van foto's, observaties en uitspraken van kinderen.
Gedurende de hele vorming richten we de aandacht zowel op de theoretische achtergrond als op de praktische toepassing. Na afloop van deze vorming zal je een concreet begrip hebben van deze benadering in al zijn facetten.

Deze vorming kan je enkel volgen als werknemer van Paritair Comité 331. De vorming is gratis dankzij het Sociaal Fonds voor de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector.


Dag en uur

do 28/11/24 | 09u30 - 12u30
do 19/12/24 | 09u30 - 12u30
INSCHRIJVEN

Begeleider

Annelies Roelandt

Plaats

Via internet
op je eigen pc, of tablet

Bijdrage

Gratis

Code

331-24HK3-OL

In samenwerking met

VIVO
  ONLINE