Omdenken: maak van lastig gedrag een nieuwe mogelijkheid

In de praktijk wordt je vaak geconfronteerd met problemen en moeilijke situaties. Kinderen maken ruzie, willen vooral spelen waar dat nu net niet mag, ouders stellen lastige vragen, collega’s werken op een andere manier, ... De dingen lopen vaak niet zoals je zou willen.

Tijdens deze vorming gaan we aan het werk met je eigen praktijkvoorbeelden en proberen we in problemen en lastig gedrag nieuwe mogelijkheden te zien. Dit doen we door problemen om te denken. Je maakt kennis met de ideeën van Berthold Gunster en we passen ze toe op concrete en herkenbare situaties. We onderzoeken feiten en verwachtingen in die situaties. Is het probleem wel écht een probleem? Moet dit probleem opgelost worden of creëert dit net nieuwe mogelijkheden. Hoe kunnen we anders kijken naar situaties en problemen? En zo ontstaan andere en nieuwe betekenissen, inzichten en ideeën voor acties.

Deze vorming kan je enkel volgen als werknemer van Paritair Comité 331. De vorming is gratis dankzij het Sociaal Fonds voor de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector.


Dag en uur

di 12/11/24 | 09u30 - 16u00
INSCHRIJVEN

Begeleider

Katherine D'Hoore

Plaats

VCOK
Raas Van Gaverestraat 67a, 9000 Gent

Bijdrage

Gratis

Code

331-24OD2

In samenwerking met

VIVO