Als begeleider speel jij een cruciale rol in het opbouwen van vertrouwen met ouders. Niets werkt beter dan visuele communicatie om ouders een kijkje te geven in het leven van hun kinderen in de opvang. Door te werken met beelden, foto's en ander visueel materiaal, kunnen ouders zien hoe hun kinderen hun tijd doorbrengen en welke doelen en thema's jullie nastreven.
Maar hoe maak je deze kostbare momenten bespreekbaar en deel je ze visueel met ouders? Hoe breng je de opvangvisie op een overtuigende manier over?
In deze vorming ontdekken we creatieve manieren om ouders te betrekken en te informeren over de dagelijkse gang van zaken. We onderzoeken hoe verschillende vormen van media kunnen worden ingezet om deze communicatie te versterken.
Laat je inspireren door pedagogisch documenteren, een beproefde methode uit de Noord-Italiaanse kinderopvang en kleuterscholen, die ouders inzicht biedt in het leren en groeien van hun kinderen. We gaan hands-on en actief aan de slag, oefenen met het maken van boeiende collages en ontdekken hoe je de magie van visuele communicatie kunt benutten.

 

Deze vorming kan je enkel volgen als werknemer van Paritair Comité 331. De vorming is gratis dankzij het Sociaal Fonds voor de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector.Dag en uur

do 24/10/24 | 09u30 - 12u30
INSCHRIJVEN

Begeleider

Annelies Roelandt

Plaats

VCOK
Raas Van Gaverestraat 67a, 9000 Gent

Bijdrage

Gratis

Code

331-24BB1

In samenwerking met

VIVO