Ruimte en materialen als pedagoog voor kinderen (L. Malaguzzi)

Kinderen leren niet alleen door tussenkomst van volwassenen of door zelf en samen met andere kinderen te ontdekken. Ook de fysieke omgeving waarin ze vertoeven, heeft een sterke pedagogische invloed.
In Reggio Emilia en andere Noord-Italiaanse steden spreekt men in navolging van Loris Malaguzzi over ‘ruimte en materialen als derde pedagoog voor kinderen’.

In deze vorming ontdek je door middel van foto’s en praktijkvoorbeelden uit kinderopvang, door oefeningen en analyse van de eigen praktijk de betekenis van dit idee. Je keert terug met inzichten en concrete ideeën over boeiend en minder alledaags spelmateriaal en over het inrichten van een leef- en speelruimte voor een groep kinderen.
Je krijgt nieuwe inzichten en ideeën over dimensie 5 'Omgeving'.

De deelnemers ontvangen een link met een vooraf opgenomen filmpje dat ze gedurende 14 dagen op een zelfgekozen moment kunnen bekijken met een opdracht voor de eigen praktijk. Nadien volgt een Zoomsessie van ongeveer een uur met de lesgever en alle deelnemers samen voor uitwisseling, verdieping en vragen.

Deze vorming kan je enkel volgen als werknemer van Paritair Comité 331. De vorming is gratis dankzij het Sociaal Fonds voor de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector.


Dag en uur

di 15/10/24 | 12u30 - 14u00
INSCHRIJVEN

Begeleider

Veerle Derave

Plaats

Via internet
op je eigen pc, of tablet

Bijdrage

Gratis

Code

331-24RM2-OL

In samenwerking met

VIVO
  ONLINE