De Week van de Opvoeding gaat dit jaar volledig digitaal. Webinars, digitale workshops, ...

Benieuwd naar wat we nog meer organiseren met onze partners in het kader van de Week van de Opvoeding? Ontdek het aanbod met Opvoedingswinkel Gent en Huis van het Kind Gent hier

Het aanbod met Expoo en Gezinsbond ontdek je hier


Webinars tijdens de Week van de Opvoeding: 

In samenwerking met de Huizen van het Kind regio Scheldekracht organiseren we 3 gratis webinars over opvoeden: 

Het internet speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven van kinderen. Kansen en risico’s lijken hierbij hand in hand te gaan. Hoe geef je ‘omgaan met schermen’ een plaats in de opvoeding? Met concrete tips om onmiddellijk mee aan de slag te gaan.

Davy Nijs is mediapedagoog en geboeid door de relatie tussen digitale media en opvoeden. Hij doet hierover onderzoek, doceert, schrijft, adviseert en traint. Hij is ook vader van drie gamende en online aanwezige zonen. 

Verhalen over hedendaags moederenen de strijd om die verdraaide “work-life-balans” te realiseren. Waarom hebbenveel ouders het in deze tijden zo lastig? Welke ideaalbeelden over ouders,kinderen en opvoeden hebben invloed? En kan dat anders? 

Noëmi Willemen is mama en onderzoeker. Ze geeft les aande Ecole de Sexologie et des Sciences de la Famille en doet historisch onderzoek naar geboorte en moederen. In haar vrije tijd tekent ze op haar blog ‘Le coeurà marée basse’ verhalen over het leven met jonge kinderen.

Alcohol, marihuana, sigaretten,… Welke middelen gebruiken jongeren en waarmee experimenteren ze? Als ouder kan je heel wat doen om je kind hierin te ondersteunen en begeleiden. Een shotje hallucinerende tips zonder verdovende werking!

Inschrijven voor dit gratis webinar doe je hier.

Na afloop kan je de presentatie en opname van de lezing hier vinden. We voegen ook steeds wat achtergrondinformatie toe voor wie verder wil gaan met het thema van het webinar. 

 

op zoek naar een vorming?

ontdek hier ons aanbod