VCOK als klankbord bij fusie

Op 1 januari 2019 smelten 15 gemeenten samen tot  7 fusiegemeenten. Een fusie van gemeenten zorgt enerzijds voor schaalvoordeel; grotere gemeenten hebben grotere belastingontvangsten en kunnen zo betere diensten aanbieden aan hun inwoners. Maar anderzijds brengt een fusie ook onrust, twijfels en onduidelijkheid. VCOK helpt hier een weg in te vinden!   

  

Samenwerking tussen IBO's van Lievegem

In Lievegem, de fusiegemeente gevormd door Lovendegem, Zomergem en Waarschoot, zoeken drie IBO’s een samenwerking. Samen met de leidinggevenden denken we na over de gevolgen van deze fusie. We brengen de grenzen  van samenwerking tussen de gemeentes in kaart, maar benoemen ook de grenzen van de leidinggevenden. We zoeken naar een evenwicht om met deze grenzen om te gaan. Maar natuurlijk biedt de fusie ook kansen en mogelijkheden. Deze maken we zo zichtbaar mogelijk. Dit werkt verhelderend en motiverend.

  

SAMENWERKING TUSSEN KINDEROPVANG

Aalter fusioneert met Knesselare. We begeleiden leidinggevenden en helpen hen bezorgdheden te uiten en te formuleren. De zoektocht naar een samenwerking binnen de grenzen komt ook hier naar boven. Gelukkig is kinderopvang een dienstverlening van de gemeente die belangrijk blijft . Zowel de kindbegeleiders als de leidinggevenden krijgen de kans om hun samenwerking en taak goed te omschrijven en dus mee te schrijven aan nieuwe kinderopvang.’

  

CONTACTEER ONS

Sta je zelf ook voor de uitdaging van een fusie? Wil je hierbij hulp of ondersteuning? Aarzel dan niet om ons te contacteren . We helpen graag.

op zoek naar een vorming?

ontdek hier ons aanbod