Dag van de Kinderbegeleider

   

"Wat leuk dat jij al zelf je veter knoopt". "Wauw, hoe knap dat je Wouter hielp met zijn druifjes."

Elke dag weer geven kinderbegeleiders in de kinderopvang complimenten aan de kinderen. Die complimenten doen kinderen groeien, in hun ontwikkeling en in hun zelfvertrouwen.

Op 12 oktober ontvangen de kinderbegeleider de complimentjes.

 

Alle kinderopvangvoorzieningen roepen massaal (groot)ouders en kinderen op om hun compliment te noteren op één van de 4 'complimentenkaartjes' en zo de kinderbegeleiders te verrassen op 12 oktober.

Dagelijks zetten kinderbegeleiders in een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of als onthaalouder zich in om van de kinderopvang een fijne en warme plek te maken waar elk kind zich goed voelt. Kinderbegeleiders verzinnen activiteiten, geven speelimpulsen, verzorgen, luisteren, zingen liedjes, maken tussendoortjes klaar, spelen, ruimen op, vertellen verhalen, troosten, vergaderen, regelen de administratie, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind!

Toon dus ook je appreciatie voor hun waardevolle werk en bezorg de kinderbegeleiders die je kent een complimentje. Deel op sociale media via #dagvandekinderbegeleider.

Deze actie ‘Dag van de Kinderbegeleider 2018’ is een samenwerking tussen Kind en Gezin, VVSG-Steunpunt Kinderopvang, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Federatie kinderopvang, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, KiKO, Felies, 3W Plus en IGO.

op zoek naar een vorming?

ontdek hier ons aanbod