Ouderreeks: Onderhandelen met je kind

Na het volgen of na het bekijken van het webinar, kan je je inschrijven voor deze ouderreeks.

De ouderreeks wordt begeleid door een professionele expert in onderhandelen. Je volgt de training samen met 6 tot 8 andere ouders. Wat kan je verwachten?

We leggen je een praktisch stappenplan uit aan de hand van filmpjes die je thuis kan bekijken. Je krijgt ook korte teksten die je thuis kan lezen en in de loop van de training kan samenbundelen als een boekje. Tijdens de sessies kun je vragen en bedenkingen formuleren die de groep dan bespreekt. De trainers zetten jullie aan het werk. In groepjes van twee of drie oefenen jullie bepaalde vaardigheden. Zo leer je stap voor stap hoe je werkzaam en deugdzaam kan onderhandelen.

We zetten jullie ook thuis praktisch aan het werk. We vragen jullie In de trainingsperiode 2 familievergaderingen te organiseren en te evalueren. Voorzie hiervoor dus voldoende tijd zodat deelnemers van elkaars thuiservaringen kunnen leren. De leerstof in de training komt immers van de deelnemende ouders. De trainer zorgt voor voldoende onderling vertrouwen om thuiservaringen te bespreken in de sessies, om te leren van vallen en opstaan.

Wat kan je niet verwachten van de training? Je leert niet hoe je je kind kan leren wat mag en wat niet mag. De training gaat niet over ‘opvoeden’, leren grenzen stellen aan gedrag van je kind, structuur brengen in je gezinsleven. De training gaat uitsluitend over goed onderhandelen met je kind.

Voor wie?
De sessie zijn afgestemd op onderhandelingen tussen een ouder en een kind tussen 6 en 16 jaar. Zowel een samenwonende als een alleenwonende ouder is welkom. Willen jullie beiden als ouders deelnemen, dat kan ook. Heb je een emotioneel conflict met de andere ouder, dan kun je best wachten tot die verhouding rustiger verloopt anders ben je afgeleid en mis je te veel leerstof.
We verwachten dat elke deelnemer het gratis webinar heeft gevolgd. Dag en uur

di 08/06/21 | 19u30 -  21u00
di 15/06/21 | 19u30 -  21u00
di 22/06/21 | 19u30 -  21u00
do 24/06/21 | 19u30 -  21u00
ma 28/06/21 | 19u30 -  21u00

Begeleider

Anouk Pieters
Bart Libbrecht

Plaats

Via internet
op je eigen pc, laptop, of tablet

Bijdrage

€ 85,00

Code

21/OR/03