Webinars over seksuele opvoeding


In het kader van de Week van de Lentekriebels (12 tot 16 maart) organiseren we samen met Sensoa 4 gratis online lezingen (webinars) over relationele en seksuele opvoeding.

Ben je leraar, ouder of gewoon geïnteresseerd in de seksuele opvoeding van kinderen en jongeren? Mis deze kans niet om een expert aan het woord te horen. En om zelf ook vragen te kunnen stellen.

   

Vier webinars over seksuele opvoeding

In maart kan je de volgende webinars live volgen, telkens van 20u tot 21u30:

  • 5 maart: Relaties en seksuele situaties bij tieners: hoe reageer ik erop? (afgelopen)
  • 12 maart: Naaktfoto's online (afgelopen)
  • 19 maart: Weg met roze en blauw? Tips & tricks voor een genderbewuste opvoeding (afgelopen)
  • 26 maart: Seksuele ontwikkeling: stap voor stap


5 maart - Relaties en seksuele situaties bij tieners: hoe reageer ik erop? (afgelopen)   

Stel: je tiener wil dat zijn lief blijft slapen, moet je dat toelaten? Een gesprek starten over veilig vrijen: hoe doe je dat? Hoe kan je er als ouder zijn voor je tiener en je dochter of zoon toch loslaten? (Pimento)

Download hier de presentatie (PDF-bestand)
   

12 maart - Naaktfoto’s online (AFGELOPEN)

Op sociale media zijn jongeren in contact met vrienden, vinden ze informatie en steun en ontwikkelen ze hun identiteit. Maar jongeren flirten en daten ook online, delen seksueel getinte foto’s en filmpjes ('sexting'), of kijken porno. Vraag jij je ook af of dat allemaal wel veilig is?  (Sensoa)

Download hier de presentatie (PDF-bestand)
   

19 maart - Weg met roze en blauw? Tips & tricks voor een genderbewuste opvoeding (afgelopen)

Stel jij je ook vragen bij al dat roze en blauw in de speelgoedafdeling? Een dochter die graag in bomen klimt, of een zoon die zijn nagels wil lakken, is dat een probleem? Hoe kan je jezelf en kinderen stimuleren om buiten de hokjes van meisjes-jongens te denken? (RoSa vzw)

Download hier de presentatie (PDF-bestand)
   

26 maart - Webinar seksuele ontwikkeling: stap voor stap

Mijn kleuter zit aan tafel met zijn handje in zijn broek. Hoe kan ik best reageren? Mijn dochter kijkt toe hoe haar kleine broertje plast, moet ik daar iets over zeggen? Seksualiteit hoort bij de ontwikkeling van een kind, maar bezorgt ouders en opvoeders ook vragen. (VCOK vzw)

Download hier de presentatie (PDF-bestand)
   

Praktische informatie

Wil je graag een webinar volgen? Neem dan snel een kijkje op de website van Sensoa. Daar vind je alle praktische informatie over het volgen van een webinar: hoe schrijf je in, wat heb je precies nodig om te kunnen deelnemen, enzovoort.

op zoek naar een vorming?

ontdek hier ons aanbod