Digitale week 19 oktober - 4 november

Onze kinderen vinden vlot de weg op sociale media en het internet. Wat zijn de risico's en hoe kan je als ouders grenzen stellen of ingrijpen? Van 19 oktober tot 4 november zet de digitale week de digitale cultuur centraal. Wil je als school, kinderopvangvoorziening, opvoedingswinkel of Huis van het Kind een activiteit voor leerkrachten en/of ouders organiseren? Je vindt zeker een gepaste vorming in ons 'Radicaal Digitaal'- aanbod.


Boek nu je activiteit aan 100 euro per dagdeel/avond.

Mail naar sofie@vcok.be of bel 09 232 47 36


Ons aanbod voor de digitale week:

Internet en privacy
Wat gooi jij zelf zoal te grabbel op het web en wat beschouw je als honderd procent privé? En hoe gaan je kinderen daarmee om? Hoor je het donderen in Keulen bij termen als cookies, phishing en sharenting? Dankzij deze module leer je kritisch omgaan met instellingen, reclame, wachtwoorden,... en krijg je heel wat tips voor je kinderen rond privacy

Gamen
Gamen. Favoriet tijdverdrijf van massa's jongeren. Favoriete ergernisbron van massa's ouders. Wat maakt het allemaal zo leuk en aanlokkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, wat zijn de valkuilen en risico's en hoe hou je het binnen de perken? Deze sessie dompelt je onder in de wereld van het gamen, geeft uitleg en tips en tilt je moeiteloos van het beginnerslevel naar dat van expert.

Sociale Media
Heel wat jongeren zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Ze chatten, klikken, liken, taggen en swipen. En wat ken jij ervan? Zijn Messenger, Snapchat, Instagram, Swarm en Skype allesbehalve dagelijkse kost voor jou? Hoe zit het met online reputaties, wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen? Deze sessie staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.

Cyberpesten
Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Zeker als het ook online gebeurt: het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit. Hoe gaat cyberpesten precies in z'n werk? Wie zijn daders en slachtoffers en wie kijkt toe?  Bestaat er een perfecte aanpak, waarom moet je vooral praten en hoe begin je daaraan? Dankzij deze sessie kun je ten strijde trekken tegen de cyberpest-plaag.

Online relaties en seksualiteit
Flirten, verleiden, verliefd en gedumpt worden en volop experimenteren met relaties en seks: het hoort gewoon bij opgroeien. Ook online gaan jongeren zulke stappen zetten. Ze sturen selfies, doen aan sexting, kijken porno… en dat allemaal vanop die ene smartphone in hun achterzak. Wat wil en wat moet je als ouder weten en wanneer grijp je in? Je hoort en ziet het tijdens deze stomende sessie.

op zoek naar een vorming?

ontdek hier ons aanbod