Kinderen helpen bij rouw en verlies

Al willen we hen er graag tegen beschermen, de kans is groot dat onze kinderen op een bepaald moment in aanraking komen met rouw en verlies. Een grootouder of ander familielid, een ouder, een broer of zus, een klasgenootje, een huisdier, ...

Als dit gebeurt, maakt het steeds een indruk, zelfs op hele jonge kindjes en baby's. Als volwassene kunnen we heel veel betekenen in de ondersteuning.

Hoe kinderen het concept dood begrijpen en ermee omgaan is heel verschillend naargelang hun leeftijd. Elke leeftijdsfase kent zijn eigen manier van kijken naar en omgaan met de dood. Bij jonge kinderen lijkt het vaak niet binnen te komen, terwijl tieners vragen stellen over de zin van het leven of net heel erg in zichzelf keren.

Integratief therapeut en rouwconsulent Anja Boers is voor de tweede keer te gast bij Kroostcafé en vertelt ons hoe we onze kinderen kunnen ondersteunen in het afscheid nemen en hun rouwproces.

"Omdat afscheid nemen niet gelijk is aan loslaten, maar aan een andere manier van vasthouden." (Manu Keirse)Deze cursus aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in om deze aan te vragen.

Organisatie:
Plaats:
Verantwoordelijke:
Periode:
Telefoon:
E-mail:
Doelpubliek:
Wanneer:
 

Plaats

Kroostcafé
Hukkelgemwegel 4, 9820 Merelbeke

Inschrijven

https://www.kroostcafe.be/aanbod-ouders-met-jonge-kinderen
Tel: 0496 46 32 76
e-mail

In samenwerking met

Kroostcafé